Åk 3: Lucia café

Åk 3 ansvarar för att ordna det ena julfestcaféet dvs Lucia caféet och lotteri (morgonen 13.12) och åk 4 ordnar det andra. Dessutom tar åk 3 föräldrar hand om att alla skolans ca 120 elever bjuds på bulla efter festen.

TIPS! Servera gärna julgröt på morgonen, kaffe, glögg och kanske jultårta. Sortimentet behöver inte vara stort.

Under julfestcaférna har det också funnits en tradition med lotteri med några fina vinster (hellre några större vinster än många små, annars tar utlottande så lång tid.) Ett pepparkakshus kan vara en fin huvudvinst.

Eftersom det ordnas två cafén, så är det bra att samarbeta med åk 4 föräldrarna genast i början.

Det är vinsten från försäljningen som går till Degerö HoS. Kostnaderna för inköp av material och bakingredienser osv. får dras av från vinsten (kvitton bör sparas vid inköp och ges eller skickas till föreningens kassör).

Degerö HoS har ett litet förråd nere i skolans källare där det finns ett lager med engångstallrikar, muggar, kaffe, termosar osv. som får användas vid jippona som ordnas.
Läs mera under Hem och Skolas förråd i balken till höger.

På sidan Material, hittar du nyttig information om planerandet av evenemanget.